dimarts, 28 d’abril del 2020

Recomanació lectora Núm. 7 - Poesia a Contraveu

Avui, en la recomanació adreçada al joves, us presentem tres lectures que han estat novetat aquest Sant Jordi i que ens van arribar a la biblioteca abans del confinament de la mà d'en Cristian Olivé, qui ens en va fer donació.

Sovint es parla que la poesia no és un gènere proper als joves, que no els interessa i que els queda molt lluny. A la biblioteca de secundària hem creat fa un temps un racó de poesia actual, on hi troben llibres en format i contingut que els crida l'atenció i cada cop ens demanen més i més títols. Creiem que aquests autors els obren camí cap aquest gènere que potser a priori, no els engrescaria gaire i els apropa als poetes i poetesses més clàssics.


"Poesia és trencar la crosta del món que ens envolta i intentar descobrir el que hi ha a la profunditat de les nostres vides gràcies a la força de la paraula" (Cesk Freixas)




Així que avui us presentem novetats de poesia...


Recomanació lectora Núm. 7


FREIXAS, Cesk. El Delta de les paraules. Barcelona : Rosa dels Vents, 2020

SALAS, Adrià. Salsa. Barcelona : Rosa dels Vents, 2020

SUU. Fauna o amor. Barcelona : Rosa del Vents, 2020


L'editorial Rosa dels Vents estrena la col·lecció Contraveu dedicada a la poesia urbana i comencen amb els tres títols que us presentem. En les seves pròpies paraules cerquen veus catalanes que s'expressin en vers i que siguin accessibles a nous públics que ja els segueixen per les xarxes socials per les seves altres dedicacions. (Font: El PuntAvui)

(Font imatge: Catalunya Press)




Us recordem que Cesk Freixas és un cantautor i activitista polític, Adrià Salas és lletrista i cantant del grup La Pegatina i Suu, alter ego de Susanna Ventura, és una cantautora catalana molt coneguda a les xarxes socials. Per Freixas és el seu tercer llibre i pels seus companys, el primer.












Tinc clar que no soc escriptora, però la idea de compartir els meus pensaments sense música i sense cantar em fa sentir alhora vertigen i curiositat. Com s'imaginarà la gent la veu que narra els meus microrelats o els meus poemes? Els llegiran en veu alta? Els cantaran com si fossin cançons?
Tinc clar que no soc escriptora, però, si m'ho permets, em fa il·lusió jugar a ser-ho. (Font: Megustaleer)
(Suu)



















«La pèrdua del meu pare i l´arribada de la meva filla van foradar-me i curar-me el cor en menys d´un mes de diferència. D´aquell sotrac n´han nascut molts d´aquests versos. La vida hi fa la resta. Espero que aquest llibre t´acompanyi. Per guarir la pell ferida: per això serveix la poesia.» (Font:Megustaleer) (Cesk Freixas)

No remenis tant. I la resposta és: «sí, trobaràs el temps».
Sempre val la pena una immersió guiada al fons de les qüestions.
Així com els instruments musicals moren quan no els toquem, també la reflexió va perdent la seva efectivitat quan no la sovintegem.
He sabut trobar una part de casa meva a l'horitzó, i us l'apropo a tota vela. No l'he embolicada perquè no pensava regalar-la, però serà l'inici d'una inesperada complicitat. Passa't per aquí quan vulguis. El que et diré no alliçona, però ressona.
No soc l'Adrià que havies vist abans i no me n'amago. He recuperat velles cantarelles i les faig parlar, ara que els ha arribat el moment. He preparat per a tu moltes propostes indecents. (Font: Megustaleer)
Adrià Salas



Els tres autors,han presentat, en el marc d'un Sant Jordi confinat, les seves creacions. Els podeu sentir en aquests enllaços de Youtube on en parlem amb Èlia Gea i Jordi Novell de la revista Enderrok de música i de les seves creacions literèries.


Suu, presenta Fauna o amor 





Adrià Salas, presentant Salsa 


Cesk Freixas, presentant El Delta de les paraules




Per saber-ne més:

Podeu escoltar-los aquí, presentant els seus nous llibres en aquesta entrevista de TV3


I tu, quines propostes poètiques ens proposes?

Esperem els teus comentaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: