dijous, 23 d’abril del 2020

Recomanació lectora Núm. 6- Largo pétalo de mar

Bona Diada de Sant Jordi !

Esperem que pogueu gaudir d'aquesta peculiar Diada del Llibre i de la Rosa de la millor manera possible, confinats a casa, envoltats de lectures i amb molta salut.


(Font: Ajuntament de Lloret)


La recomanació lectora que us presentem avui des de la biblioteca és la darrera novel·la publicada per l'escriptora xilena, Isabel Allende.

Allende com ja sabeu, és una escriptora prolífica que ens ha regalat multitud d'històries que ens han anat acompanyant durant la nostra vida. Autora de La casa de los espíritus, Paula, Eva Luna, El amante japonés, Hija de la fortuna, La isla bajo el mar entre moltes d'altres novel·les, també ha tingut èxit entre el públic juvenil a qui ha dedicat també part dels seus títols. La ciudad de las bestias, El reino del dragón de oro y El bosque de los pigmeos formen la trilogia de las Memorias del águila y del jaguar que han encantat als adolescents amants d'històries d'aventura i fantasia. El cuaderno de Maya també és una novel·la amb protagonista adolescent que us captivarà. (Us recordem que gran part d'aquests títols els teniu disponibles a la biblioteca de secundària. En tornar del confinament, us esperen)

Avui,  ens centrarem en la darrera història que ha compartit amb els seus numerosos lectors...


Recomanació lectora Núm. 6


ALLENDE, Isabel. Largo pétalo de mar. Barcelona : Plaza& Janés, 2019



Així comença aquesta novel·la què en paraules de la seva autora és una novel·la d'amor, violència i desarrelament.


“El soldadito era de la Quinta del Biberón, la leva de niños reclutados cuando ya no quedaban hombres jóvenes ni viejos para la guerra. Víctor Dalmau lo recibió junto a otros heridos que sacaron del vagón de carga sin mucha consideración, porque había prisa, y tendieron como leños en esterillas sobre el piso de cemento y piedra de la estación del Norte, en espera de otros vehículos para llevarlos a los centros hospitalarios del Ejército del Este. Estaba inerte, con la expresión tranquila de quien ha visto a los ángeles y ya nada teme. Quién sabe cuántos días llevaba zarandeado de una camilla a otra, de una posta de campaña a otra, de una ambulancia a otra, hasta llegar a Cataluña en ese tren" 


En aquesta ocasió Isabel Allende ens apropa a una història que comença a la Catalunya de 1938 en plena Guerra Civil i on el seu protagonista, un jove Víctor Dalmau excerceix de sanitari en el bandol republicà i que traspassa fronteres duent-nos fins a Xile, on Víctor i la jove pianista Roser Bruguera conseguiran emigrar a bord del vaixell Winnipeg fletat per Pablo Neruda, cònsul a Paris del govern Xilè i que ajudà a més de 2.000 persones a exiliar-se.

A Xile, els protagonistes hauran de començar de nou i lliurar-se una nova vida a l'altra banda del món. Lluny de la seva Catalunya natal i de les seves arrels. 

Anirem seguint la seva vida de joves acabats d'arribar, d' adults ja situats i fins a la vellesa. Coneixerem com viuen l'amor passionat de juventud que el temps calma i la sensació, sempre present en la novel·la, que ens recorda la dificultat dels refugiats d'arreu per integrar-se i sentir-se part d'un país d'acollida que els va rebre amb els braços oberts.

Quan arriba la Dictadura Xilena, els nostres protagonistes tornen a patir els embats de repressió i la por viscudes durant la Guerra Civil i davant la possibilitat de tornar a una Espanya lliure ja de la Dictadura franquista, no els és fàcil decidir d'on són.


(Font: Megustaleer)


Per saber-ne més:

Entrevista a Isabel Allende  La Vanguardia
Winnipeg, el barco con el que Neruda salvó a 2.000 supervivientes de la Guerra Civil


Us animem a compartir les vostres lectures d'aquests dies de confinament i a que ens feu arribar els vostres comentaris.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: