dimarts, 21 d’abril del 2020

Recomanació lectora Núm. 5- Contes per telèfon de Gianni Rodari

Avui us presentem l'escriptor italià Gianni Rodari de qui enguany celebrem el centenari del seu naixement. (1920-1980)

Rodari va ser un escriptor, metge, pedagog i periodista prolífic que va escriure moltíssimes històries divertides i originals, plenes de fantasia que han entretingut moltes generacions d'infants d'arreu i que es va ocupar a preguntar als més petits que els agradava llegir.

A la biblioteca de Primària de la nostra Escola en tenim força de llibres d'en Rodari, quan acabi el confinament i tot torni a la normalitat, us esperen per ser llegits.

Recordeu que també a través de l' E-Biblio podeu accedir als llibres en format digital gratuïtament. (Podeu veure com fer-ho, aquí )


Recomanació lectora Núm. 5


RODARI, Gianni. Contes per telèfon. Barcelona : Ed. Juventud, 1982

Diuen que hi havia una vegada... una nena el pare de la qual era representant de comerç i estava de viatge sis dies a la setmana. Però com la nena no aconseguia adormir-se sense que li expliquessin un conte, cada nit el seu pare li trucava per telèfon i li explicava un. Diuen que els contes eren tan bons que fins i tot les senyoretes de la centraleta interrompien les trucades per escoltar-los. I aquest és el llibre que recull aquells contes.(Font : Ed. Juventud)






De ben segur coneixeu algunes històries, com: Molts contes per jugar, Gramàtica de la fantasia, Els negocis del Senyor Gat, El llibre dels perquès, La fletxa blava, Contes escrits a màquina, entre d'altres.

Avui escoltarem unes quantes, aquí les teniu:


  • Adaptació del conte El camí que no porta enlloc inclòs a Contes per telèfon. (Font: Contes pel confinament).






  • Les biblioteques públiques ja han començat a celebrar l'Any Rodari i han gravat diversos contes inclosos a Contes per telèfon amb escriptores com Anna Mansó, periodistes com Elisenda Roca o l'escriptor Joan Antoni Martín Piñol, entre d'altres... Podeu accedir als àudios, clicant, aquí

  • També podeu gaudir d'activitats relacionades amb l'escriptor i que us faran passar una bona estona al web Gènius. Cliqueu, aquí

Per saber-ne més:



L'any 1960 Rodari va publicar un article seguint el seu to irònic anomenat 9 maneres d'ensenyar els nens a odiar la lectura que posteriorment va se inclòs al llibre Escola de fantasia on es van recollir reflexions de famílies, nens i mestres al voltant de l'educació.

(Font. Blackie Books)

Perquè tot i que fa molts anys de les seves reflexions al voltant dels infants i la lectura, encara algunes són força actuals, no trobeu?


"La lectura és un privilegi i no pas un deure" 


T'agradaria compartir alguna lectura que t'hagi agradat especialment de Rodari?

Esperem els vostres comentaris.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: