dilluns, 4 de maig del 2020

Recomanació lectora Núm.8 El segrest de la bibliotecària

Comencem setmana amb la recomanació lectora número 8. En aquesta ocasió us presentarem una llibre adreçat a infants de 8-10 anys aproximadament i que trobareu a la biblioteca d'Infantil-Primària de la nostra Escola quan el confinament ens ho permeti.

Aquest llibre és un clàssic de la literatura infantil i la seva autora, Margareth Mahy i el seu il·lustrador, Sir Quentin Blake, van rebre el merescut premi Hans Christian Andersen, el més important que s'otorga a la literatura infantil i juvenil.Recomanació lectora Núm. 8MAHY, Margareth ; Blake, Quentin [il.lustracions]. El segrest de la bibliotecària. Barcelona : Viena Edicions, 2018
(Font imatge: Viena Ed.)

(Font imatge: Catorze.cat)

Que passaria quan una colla de bandits decideixen segrestar alguna persona rellevant per la comunitat i per la qual l'Ajuntament pagaria el rescat que fos per recupera-la? Qui podria ser aquesta persona tant important?
Doncs pels bandits d'aquesta història, l'Ernestina Laburnum, la bibliotecària del poble és la persona més preuada. Ella no creu que ho sigui i així els ho fa saber als seus segrestadors. Llegiu un trosset del text que el diari Catorze.cat ha compartit:–Però, per què em segresten? –va demanar ella sense perdre la calma–. No tinc ni amics ni parents rics. De fet, soc òrfena i ni tan sols tinc casa pròpia, perquè visc a la biblioteca.

–Doncs precisament per això –li va dir el cap dels bandits–. L'ajuntament ens pagarà una fortuna per rescatar-la. Al cap i a la fi, tothom sap que la biblioteca, sense vostè, no rutlla.

Els bandits no fan cas quan l'Ernestina els diu que ha estat a casa d'una amiga que té els 4 nens malalts de xarampió i que es tracta d'una malaltia molt encomanadissa.


Us imagineu què passarà? 

(Font imatge: catorze.cat)


"No podeu tornar a robar fins que us recupereu del xarampió. Esteu en quarentena!


Al final l'Ernestina potser si serà una bona ajuda per saber com identificar una malaltia i saber com poden curar-la, gràcies a ella i els llibres de la biblioteca tot es podrà solventar?

  • Pots seguir llegint el 1r capítol d'aquesta divertida història que et parla del valor dels llibres clicant, aquí
  • També pots escoltar en el següent audiollibre tota la història. (En castellà)
  • En el canal de Youtube de Random Val podeu veure la valoració d'aquesta jove lectora.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: