divendres, 27 de març del 2020

Recomanació lectora Núm.2- L'Olívia i les princeses


Avui la recomanació lectora que us proposem des de la biblioteca per aquests dies de confinament va adreçada als més petits de la casa.

Fa unes setmanes vam comprar uns contes per treballar amb els nens i nenes d'Infantil el Dia de la Dona. Ens vam deixar aconsellar per una de les nostres llibreteres de referència, la Paula Jarrín de la Llibreria Al·lots que en sap moltíssim i de qui ens refiem totalment.

La seva proposta va ser molt ben acollida. Ens consta que el conte va tenir molt d'èxit entre els nens i nenes de P5 que el van escoltar ben atentament.

Així que aprofitem per apropar-vos-el, encara que sigui virtualment.

Comencem:


  • Recomanació lectora Núm.2 

FALCONER, IAN. L'Olívia i les princeses. València : Andara, 2013


El conte comença amb una porqueta estirada al terrat i amb aquesta frase : "L'Olívia està deprimida"


I tot seguit ens preguntem: Què li deu passar a aquesta porqueta per sentir-se així?

Doncs resulta que l'Olívia, que així és com es diu la porqueta, està passant per un moment complicat, podríem dir que passa per una crisi personal o d'identitat? No ho sabem...

Resulta que totes les seves amigues només somien a ser princeses, i a sobre d'aquelles que els encanta el color rosa i que a ella li fan semblar totes iguales i sense massa personalitat.



(Font imatges: Editorial Aldana)






Per què si una cosa té l'Olívia, és molta personalitat i per ella de princeses, poden ser molt exòtiques i de menes molt diferents.


La nostra protagonista no té massa clar que voldrà ser de gran. Hi ha tantes coses interessants fer: podria ser reportera, infermera...però el que té clar és que no voldrà ser PRINCESA!

I L'Olivia intenta trobar resposta a les seves preguntes existencials, preguntant als pares, però sembla que no l'acaben d'entendre, sobretot el pare.


FInalment, després de donar-hi moltes voltes, Olívia té clar que voldrà ser quan sigui gran... Però no us ho direm per no treur-li la gràcia al conte. Ara, us assegurem que riureu de valent quan arribeu al final i li trobareu el què, a la tria de l'Olívia...

L'autor i alhora il·lustrador dels cinc contes publicats de l'Olívia, Ian Falconer, ens presenta una protagonista intel·ligent, divertida, que sap el què vol i que es planteja que les coses poden ser diferents segons els interessos de cadascú de nosaltres i tot a partir de situacions quotidianes. Falconer fa ús d'unes il·lustracions ben originals que acompanyen molt bé els textos, amb frases curtes i entenedores pels més petits.

Les aventures de l'Olívia sempre ens fan dibuixar un somnriure, tant a petits com a adults, amb els seus acudits i els de la seva família.

Per què pogueu veure una mica més a prop com és el conte us compartim un parell de videos on us recomanen la lectura.


Bibliorecomanació des de la Biblioteca de Cambrils


Les xuptubers també ens donen la seva opinió sobre el conte de l'Olivia.



Us animem a compartir les vostres opinions a travès del bloc.



Posem una Olívia a les nostres vides?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: