dilluns, 23 de març del 2020

Recomanació lectora Núm.1- Thornhill de Pam Smy

Tal i com us vam comentar la setmana passada, anirem fent recomanacions de lectures que recentment han arribat a la biblioteca i que tot i presentar-vos-les, no ho hem pogut fer amb tot el deteniment que mereixien.
(Font imatge: Pinzeladeslamon)

Durant aquestes setmanes de confinament, on les hores transcorren més lentament i podem detenir-nos a presentar-vos-les sense cap pressa, esperem que les gaudiu encara més.

Us anirem presentant títols adreçats a un públic adolescent, altres pels més petits de casa i per a adults. Tots ells novetats i inclosos en el catàleg de les dues biblioteques de la nostra Escola.

Quan puguem tornar a la normalitat i a la vida escolar, us estaran esperant a la biblioteca, per poder agafar-los en préstec.



Comencem...


  • Recomanació lectora Núm. 1

SMY, Pam. Thornhill: orfenat de noies. Barcelona : Blackie Books, 2020



«Ella ha tornat. La por m'ha entrat pel clatell com un calfred i m'ha baixat per l'esquena. Què faré ara?» 


Així comença aquesta novel·la juvenil que us atraparà només començar a llegir-la. L'autora, Pam Smy, professora d'il·lustració i llicènciada en Belles Arts ha tingut la magistral idea d'entrellaçar en el temps la història de dues noies, narrant la dura experiència de la Mary en un orfenat a Thornhill cap allà el 1982, on una companya li fa la vida impossible i la d' Ella, que arriba al 2007 al veïnat on estava l'horfanat i troba el diari de la Mary.



Amb una edició molt acurada, Smy ens va explicant les dificultats i les pors per les que passa la Mary seguint el que ella mateixa escriu en el seu diari, per contra, coneixem l'Ella i com va descobrint la història de la Mary sense fer ús de cap paraula. L'autora només ens explica a través dels seus dibuixos, foscos, intensos i alhora inquietants, tot allò que la jove Ella va descobrint entorn al vell orfenat que es troba davant de casa seva.

Són més 500 pàgines, plenes d' il·lustracions i un diari personal, que us faran passar pàgina sense parar... No és una història fàcil i edulcorada, però segur que la gaudireu de valent.


Nosaltres vam conèixer aquesta lectura a travès de la Glòria Arquillo, la llibretera de La Inexplicable a qui vam visitar fa poques setmanes amb els alumnes de 2n d'ESOal carre Galileo del barri de Sants. No vam poder resistir-nos a comprar-la.


L'editorial Blackie Books, ha elaborat una guia de lectura que us adjuntem per si algú de vosaltres vol fer alguna activitat de les que proposen o aprendre una mica més al voltant del llibre. Guia de lectura del libre




Si voleu veure el procés creatiu de l'escriptora, aquí teniu una breu entrevista on ella mateixa us ho explica. 






Si algú de vosaltres ja el coneixia o ja l'heu llegit, deixeu-nos la vostra opinió, ens agradaria molt aquests dies compartir lectures amb vosaltres


Només cal que tingueu un compte de correu de Google i  ens feu arribar el vostre comentari, el publicarem al bloc.


Us esperem per la propera recomanació.


Cuideu-vos molt. Us trobem a faltar ! 


 #joemequedoaacasalleguint.










Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: