dilluns, 11 de desembre del 2017

Bon dia,

(Font: pinzelladesalmon)
Us fem saber que les novetats del 1r trimestre delcCurs 2017/18 de biblio @joanpelegricat arriben per què feu la vostra tria de lectures i altres recursos. 

Aprofita, per Nadal, pots gaudir d'un préstec de fins a 10 recursos. 

Tafaneja una mica la revista que us hem creat abans de triar.

Us esperem !








dijous, 16 de novembre del 2017

Els alumnes de 1r d'ESO coneixen la biblioteca i els seus recursos


El nostre company, Víctor Cabo responsable de Comuninació i Màrketing de l'Escola ens ha fet un breu video d'una de les sessions de formació que fem a la biblioteca per tal que els nous alumnes de 1r d'ESO coneguin com funciona i tot els recursos que tenen a l'abast.

La iniciativa és molt ben acollida per tots i els préstecs de llibres, còmics, i pel·lícules augmenta molt entre aquests alumnes un cop fetes les dues sessions formatives.

En la primera sessió, anem a l'aula i els passem una presentació sobre la biblioteca. A la segona sessió baixen els grups a la biblioteca i fem una sessió pràctica sobre tot el que han après.




divendres, 14 de juliol del 2017

Memòria anual biblioteca. Curs 2016-17


Aquests dies estem fent feina a la biblioteca de manera interna per tenir tot a punt de cara al proper curs i continuar oferint-vos un bon servei.

(Font: pinzelladesalmon)
També aprofitem per elaborar la memòria anual d'activitats, projectes i estadístiques d'ús del curs i que compartim amb tots vosaltres. Visualització memòria completa. Curs 2016/17
Estem satisfetes de l'ús que se n'ha fet i de les persones que han vingut a llegir, estudiar i fer activitats amb el professorat, un total de 23.605 !!!

Aprofitem per desitjar-vos bon estiu i ens retrobem al setembre.

Equip de biblioteca




dimarts, 6 de juny del 2017

Novetats 3r trimestre i reserves estiu

Trobareu les darreres novetats arribades a la biblioteca per adults i joves en el Butlletí que amb cura us hem preparat.

Us recordem que podeu agafar en préstec fins a 10 recursos de la biblioteca durant les vacances d'estiu, l' única condició que el proper curs encara sigueu alumnes de l'escola.

Tant el personal, com les mares i pares també podeu gaudir del préstec variat de recursos que us oferim.

Ja tenim dues caixes de reserves fetes. Afanya't i vine a fer la treva tria i si no saps massa que vols, t'aconsellem.

Us esperem !

Equip de biblioteca







😉

dijous, 20 d’abril del 2017

Sant Jordi´17... tot a punt a la biblioteca per celebrar la Diada

Hem tornat de vacances de Setmana Santa amb l'objectiu de tenir tot a punt per celebrar Sant Jordi a l'Escola i a la biblioteca.

Un any més, tot l'alumnat de visual i plàstica i els seus professors Anna Terès i Jordi Bassa ha ajudat a decorar la biblioteca i qui vulgui pot dibuixar una rosa al plafó que trobaran al vestíbul de la biblioteca i que esperem s'ompli del tot de roses de totes mides i colors.

Aprofitem per fer-vos cinc cèntims de novetats literàries per als més petits i grans que ens han estat recomanades per grups de treball de biblioteques escolars i des de Rosa Sensat.

TRIA DE LECTURES: 


*Què hem de llegir aquest Sant Jordi 2017? Recomanacions de lectures per adults. Illa de llibres.

*El garbell nº 10. Primavera 2017. Tria de llibres per infants i joves seleccionats pel Seminari de Bibliografia Infantil i Juvenil de Rosa Sensat


*Guia de lectura Sant Jordi'17 Biblioteques Escolars del Garraf (inclou recomanacions per Infantil-Primària)

*Sant Jordi 2017. Llibres per a llegir acompanyats. Guia per a les famílies (inclou recomanacions per Infantil-Primària) BibliotReport Educació.cat

Us recordem que aquest dissabte 22/4 d'onze a dues del migdia als jardins de la Rambla de Sants (Plaça de Sants) trobareu diferents activitats culturals relacionades amb el foment de la lectura "Un passeig per la lectura" promogut pel Consell de Cultura del Districte Sants-Montjuïc, Mexcat, Secretariat d'Entitat de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, així com les Biblioteques Públiques de barri.





Lettering fet per l'Anna Terès

Les llàgrimes de drac esdevenen roses... 
Alumnes dibuixant les seves roses de Sant Jordi'17

Esperem que gaudiu d'una gran Diada de Sant Jordi, de les novetats literàries i del goig de la lectura que tenim la sort de poder viure amb activitats als carrers del nostre país.










dimarts, 4 d’abril del 2017

Recomanació dels dimarts...

Avui us recomanem un llibre que pot interessar molt als adolescents i als seus pares,

ALBARES, J. ; SEGARRA, F. Passo de dormir! 100 consells perquè els adolescents dormin bé. Tarragona : Cossetània Ed. , 2014


Els trastorns del son en els adolescents són tan freqüents com poc coneguts per la gran majoria de la nostra societat. el seu desconeixement pot portar importants problemes personals, de salut, familiars i acadèmics. aquest llibre intenta explicar de manera senzilla i amena quines són les alteracions del son més freqüents en els joves, així com la millor manera de manejar-les, quan les podem resoldre per nosaltres mateixos i quan ho hauríem de consultar amb un especialista. (Font: Cossetània Edicions)

Aspectes com compartir habitació amb un germà, la temperatura de la cambra, el soroll de casa, com els poden afectar els canvis emocionals propis de l'adolescència són matisos a tenir en compte alhora de dormir i agafar el son.

Esperem el trobeu d'interès.

dimarts, 14 de març del 2017

Dimarts, dia de recomanació d'una lectura

Avui, en l'espai de recomanacions lectores de la biblioteca us apropem una novel·la gràfica ben original i que de segur encantarà als alumnes amants de la natura i la primatologia.

OTTAVIANNI, J. ; WICKS, M. Primates: la intrépida ciencia de Jane Goodall, Dian Fossey y Biruté Galdikas. Barcelona : Norma Editorial, 2014

Aquesta novel·la gràfica dóna a conèixer la història de tres primatòloges que han ajudat a entendre i apropar a la població en general un món ben desconegut fa uns anys, el dels gran simis.

Així, tenim Jane Goodall que va centrar els seus estudis en els ximpanzés i va esbrinar que utilitzen eines com els humans. Dian Fossey qui va protegir amb fermesa el món amenaçat dels goriles i na Biruté Galdikas, que va centrar els seus estudis en els orangutans, els simis més desconeguts i els que més semblances tenen amb nosaltres, així com la protecció de les selves.

Amb unes acurades il·lustracions i un fil narratiu planer, els autors ens fa entendre i valorar el gran treball que aquestes tres dones van fer durant els seus anys d'estudi i treball d'observacions per conèixer més sobre aquests gran desconeguts.

Esperem que us agradi !




dimarts, 7 de març del 2017

Estadística d'ús biblioteca. Desembre 2016-Febrer 2017

Us fem arribar les estadístiques d'ús de la biblioteca durant els mesos de desembre 2016 a febrer 2017.

Com veureu la biblioteca gaudeix de molt bona acollida i ús per part de tota la C. Educativa.


Desembre 2016

Total usuaris biblioteca: 1.396
Total usuaris bibliopati:    256
Préstecs aula: 14
Préstecs DVD i llibres a casa: 353
Ús portàtils: 114


Gener 2017

Total usuaris biblioteca: 1.872
Total usuaris bibliopati:   391
Préstecs aula: 26
Préstecs DVD i llibres a casa: 288
Ús portàtils: 265


Febrer 2017


Total usuaris biblioteca: 2.141
Total usuaris bibliopati:    447
Préstecs aula: 21+ 30 (Bibl. V. Vell): 51
Préstecs DVD i llibres a casa: 145
Ús portàtils: 274


Total globals 2n trimestre curs 2016-17:

Usuaris: 5.409 biblioteca + 1.094 bibliopati = 6.503 
Préstecs aula: 91
Préstecs a casa: 786 
Ús portàtils: 653 

dimarts, 28 de febrer del 2017

Cada dimarts una recomanació de lectura

Com ja us vàrem avançar la setmana passada, cada dimarts us farem arribar una recomanació de lectura de qualitat i que trobareu l fons de la biblioteca.

Aquesta setmana us recomanem:

FUNKE, Cornelia. Cor de tinta. Barcelona : La Magrana, 2005

Qui són realment Dit de Pols, Capricorni o Llengua Màgica? 

La jove Meggie ho acabarà endevinant per les respostes que trobarà en un vell poble de les muntanyes de Ligúria... i també en un llibre. Quan Mo, el pare de Meggie, saluda un estrany visitant que apareix a casa seva, la nena sent que aquella persona emana un perill, potser unagran amenaça contra el seu pare... i llavors fugen al sud, a la casa de la tia Elinor. 

Meggie descobrirà que els forasters que misteriosament apareixen i desapareixen, como aquell visitant nocturn, anomenen el seu pare Llengua Màgica, ja que té el do de donar vida als personatges dels llibres quan llegeix en veu alta. (Font: La Magrana)


També podeu un cop llegida la novel·la, agafar en préstec la pel·lícula que està disponible a la biblioteca.




dimarts, 21 de febrer del 2017

Un monstre em ve a veure disponible a la biblioteca

Des de la biblioteca us volem proposar cada dimarts una lectura de gran qualitat i que sovint, us poden passar de llarg ...

Avui us recomanem una lectura de la que segur heu sentit a parlar, sobretot la seva versió cinematogràfica de Juan Antonio Bayona que ha estat llargament guardonada, Un monstre em ve a veure de Patrick Ness i il·lustrada fantasticament per Jim Kay. Aquesta ha estat publicada per SembraLlibres, l'any 2015 i us fem saber que la trobareu a la biblioteca de secundària disponible en préstec.

Un monstre em ve a veure té com a protagonista principal en Conor un noi de tretze anys. Un nen normal i corrent que comença a tenir malsons a la nit i, justament en una d’aquestes nits, quan passen set minuts de la mitjanit, un monstre el crida pel seu nom i comença a visitar-lo. Un monstre amb la forma d’un arbre vell, gran i terrible.

El monstre es presenta per un motiu que no es desvetllarà fins al final del llibre. Però tot i que Conor dubta de si el monstre és real o només un somni, cada nit i a la mateixa hora, el monstre que agafa la forma del vell bot, el gran arbre que hi ha al turó, darrere de casa seva.

Però tot i que el llibre té una part fantàstica, hi ha una part més fosca que amaga la vida de Conor. I és que a la visita del monstre s’ha de sumar la malaltia de la seva mare, l’assetjament que pateix a l’escola, la complicada relació amb la seva àvia i un pare que simplement, està absent… No, la vida de Conor no és una vida senzilla.

Us animem a llegir el llibre abans de veure la pel·lícula per què la imaginació personal de cadascú us oferirà un gran ventall de possibilitats i gaudireu amb aquest llibre que atrapa des de la primera pàgina i amb el que la llum i la foscor van de la mà. (Font: Bibarnabloc.cat)










Podeu veure el trailer de la versió cinematogràfica, aquí:




Us esperem !


dimarts, 14 de febrer del 2017

L'amor en la literatura a la biblioteca

Durant aquesta setmana trobareu un recull de novel·les, tant d'adult com juvenils, àlbums il·lustrats i pel·lícules cinematogràfiques que tracten l'amor exposades a la biblioteca de secundària.

Novel·les com Anna Karenina, Romeo y Julieta, Cumbres borrascosas, Bodas de sangre, El amor en los tiempos del cólera, madame Bovary, El cartero de Neruda, us esperen ...

Pel·lícules com El diario de Noa, Titànic, El amor y otras drogas, Love actually... us emocionaran de valent...

I pels més joves, una bona tria de les novel·les juvenils més suggerents com, L'amor pel mòbil, Cor de tinta, Ciutats de paper, Bajo la misma estrella, Perdona si et dic amor...

I uns espectaculars dibuixos que adapten la història d´en Cyrano de Bergerac i ens expliquen l'amor entre els Amants papallona en format àlbum il·lustrat us encantaran.






Us esperem a la biblioteca !