dimecres, 8 de febrer del 2012

Recordant Charles Dickens ...

El 7 de febrer de 1812 naixia a Landport, Portsmouth (Anglaterra) el gran escriptor Charles Dickens. Enguany, se celebra el bicentenari del seu naixement i estan programats actes de commemoració per tot el món.

Charles Dickens és un dels escriptors que millor han refletit en els seus escrits la pobresa i la injustícia. Ell mateix va viure unes condicions molt dures durant la seva infantesa, amb treball i condicions infrahumanes.


Va ser un autor que va reflexar molt bé la societat que li va tocar viure, L'Anglaterra Victoriana del S.XIX i una capital, Londres, plena de personatges que amb prou feines podien sobreviure en condicions laborals i personals molt dures...

Llegir a Charles Dickens, és tot un plaer per a l'ànima, ja que ens apropa a una realitat que no ens queda pas tant llunyana, i sobretot per la profunditat i riquesa dels seus personatges.


A la biblioteca de l'Escola teniu aquestes obres a la vostra disposició:

Canción de Navidad
Dickens, Charles; Millás, J. [trad.]; Lujan, Nestor [pròl.]. Bruguera, 1985


Historias de fantasmas
Dickens, Charles; Olcina, Emilio [trad.]. Fontamara, 1985


Oliver Twist
Charles Dickens. Teide, 2008


Oliver Twist : (primera part)
Dickens, Charles; Romeva, Pau [trad.]. Observador, El, 1992


Oliver Twist : (segona part)
Dickens, Charles; Romeva, Pau [trad.]. Observador, El, 1992


Oliver Twist (adaptació)
Dickens, Charles. Vicens Vives, 2006


Oliver Twist [ dvd]. Versió cinematogràfica de Roman Polanski.


Fins i tot el cercador Google, ahir li va dedicar un "Doodle" o logo especific, a l'escriptor britànic, ideat amb un tonus sèpia i amb personatges com Oliver Twist, David Copperfield o el mesquí Sr. Scrooge... per recrear l'època i els personatges d'aquest genial escriptor.


Us recomanem que visiteu el web www.dickens2012.org on trobareu molta informació sobre l'autor, la seva obra i els actes programats.

El Servei de Biblioteques Públiques de Catalunya han elaborat una exhaustiva guia de lectura, aquí la podeu consultar: Guía Charles Dickens

" Cada fracàs ensenya a l'home quelcom que necessitava aprendre" (Charles Dickens)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: