dimarts, 21 de febrer del 2012

Arrugas

Avui us presenten el còmic Arrugas, de Paco Roca i que des de fa un parell d'anys teniu disponible a la biblioteca de l'escola.

La versió d'animació d'aquesta obra ha guanyat els dos premis Goya (2012) als que estava nominada, millor pel·lícula d'animació i millor guió adaptat.

Paco Roca, conegut il·lustrador i historietista, ja va guanyar l'any 2008 amb aquesta emotiva obra, el premi nacional del còmic.

Segons paraules del mateix Paco Roca, es va plantejar escriure Arrugas pensant en els seus pares. Volia parlar sobre la vellesa de les persones i com aquest és un tema massa ampli es va centrar en les residències d'avis.

Tractar d'aquest tema feia gairebé impossible no fer-ho també sobre l'Alzheimer.

L'Emilio, el protagonista, està inspirat en el pare d'un bon amic seu.

La versió d'animació, adreçada a un públic adult, segueix el fil narratiu del còmic, on Emilio acaba d'arribar a  la residència d'avis en un estat inicial d'Alzheimer i on serà ajudat per Miguel i altres companys per no acabar en el pis superiror de la residència, on hi van els avis amb poques possibilitats de sobreviure.

Amb un aire dolç i tendre, ens presenta l'avorrit dia a dia de la reidència d'avis, on l'amistat i l'ajuda mútua entre els residents els permetrà començar una nova etapa de la seva vida.







RECURSOS:

- Podeu consultar la web de la pel·lícula Arrugas on trobareu molts recursos interessants sobre la seva elaboració i producció.

-Us adjuntem un trailer de la pel·lícula Arrugas per què en feu un tastet...

 

- A la biblioteca podeu consultar un dossier de premsa sobre vellesa.

- També podeu consultar un monogràfic sobre Alzheimer disponible a la biblioteca.


 

- La Fundación Germán Sánchez Ruipérez va elaborar una bibliografia exhaustiva l'any 2011 anomenada  Los mayores y la enfermedad del Alzheimer en la literatura infantil y juvenil  en motiu de l'Any Internacional de l'Alzheimer. 

Inclou un apartat on es referencien obres de ficció sobre la malaltia i adreçades a nens de 3 a 15 anys. La segona part inclou documentació sobre la malatia pròpiament dita.





















2 comentaris:

  1. Ja havia sentit comentaris molt bons del còmic i ara amb el llargmetratge m'he acabat de convencer. En quan tingui una mica de temps serà un dels llibres que caurà en breu!

    ResponElimina
  2. Doncs ja saps, quan vulguis... t'apunto a la llista d'espera!

    ResponElimina

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: