divendres, 27 de maig del 2016

Jocs de pistes literàries amb 2n d'ESO a la biblioteca

Aquests dies estan baixant a la biblioteca alguns grups de 2n d'ESO per realitzar un joc de pistes per equips sobre diferents aspectes de la literatura en general, i la castellana en concret.

No poden consultar ordinadors ni accedir a les solucions de les preguntes a través de Google (la seva primera intenció) ... s'han de saber moure entre les enciclopèdies en paper ordenades alfabèticament...i que a més d'un el fa anar de corcoll.

Cal estar molt atent a les pistes...saber cercar el camí que els portarà a la resposta adequada, pasar-se a pensar com organitzar l'estratègia i com repartir les tasques entre els membres de l'equip.

Al principi els ha costat bastant, els és dificil de trobar les paraules "clau" per començar la cerca, però finalment gairebé tots els equips han aconseguit respondre les cinc preguntes que tenien.

Des de la biblioteca, els hem anat orientant una mica, però la tasca l'han dut a terme de manera autònoma. Els hem orientat sobre on trobar els recursos sobre literatura per la biblioteca i fer-los veure per on calia començar a cercar i així anar estirant el fil...

Activitats d'aquest tipus estimulen la capacitat de concentració, de treball en equip i els fa veure com s'organitza la informació en diferents tipologies de recursos, monografies, enciclopèdies, llibres de text...  s'engloben dins la competència informacional.

Saber consultar els índexs i els sumaris, que de vegades els queda una mica lluny i com d'una informació clau poden passar a trobar les respostes a preguntes que en primera instància creuen que no podran solventar, és tot un repte que han sabut superar.

Bona feina nois i noies!

Cercant les respostes als enigmes en diverses enciclopèdies


Llegint i consesuant en grup les respostes, treballant en equip


Exemple d'una de les cerques a fer per grup.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: