dimecres, 25 de maig del 2016

Biblioteca Pública V.S. Biblioteca Escolar


Durant aquest curs hem comptat amb la col·laboració de les biblioteques públiques del barri per endegar algunes activitats curriculars des de la biblioteca-aula.

I què ens poden oferir aquestes biblioteques?
Ens deixen recursos que ens manquen a la nostra biblioteca, complementen amb altres títols els que ja tenim al centre sobre un tema que el docent vol treballar amb els alumnes o ens faciliten duplicats de títols per poder treballar en grups petits i fer recerca compartida.
Seguint aquest esperit la Biblioteca Vapor Vell enguany ens ha prestat, llibres d'animals i plantes per treballar amb els alumnes de 1r i 2n d'ESO durant tot el trimestre.
Els alumne de 3r d'ESO van poder comptar durant el mes de novembre amb guies de viatge de ciutats del món per treballar des de ciències socials les capitals emergents.
Els alumnes de 2n d'ESO estan treballant des de socials la Guerra de Successió i 1714 ens han prestat 35 llibres que els ajudaran a fer la tasta de recerca que la professora els ha encomanat, més els llibres que ja disposem a la biblioteca.

I com funciona aquest préstec?
Els fem arribar la nostra demanda de títols concrets o matèria sobre la qual necessitem recursos i des de la Biblioteca Pública fan la cerca per la resta de les biblioteques de la ciutat de Barcelona.

I quan de temps dura?
Normalment ens fan un préstec de mes o mes i mig segons l'activitat que cal organitzar i el nombre d'alumnes que la fan. Ho gestionem amb el professorat i fem arribar les nostres peticions al personal bibliotecari.
Enguany, també establert vincles amb les altres dues biblioteques del barri, Joan Miró i Francesc Candel. Des de totes dues biblioteques i a petició nostre ens han fet donació de revistes de motor, cotxes i altres matèries d'interès com viatges, salut... que ells ja havien de donar de baixa i que pel bibliopati de l'Escola han anat molt bé.
Així doncs, creiem que és essencial sumar esforços i comptar amb la col·laboració que les biblioteques públiques del barri ens poden oferir com a suport a la tasca diària a les biblioteques escolars.


Noves revistes pel bibliopati

Paneres a punt per treballar els animals 



Consultant els recursos sobre els animals. 2n ESO






Duplicats per treballar tot un grup classe amb els mateixos llibres. 2n ESO


Treballant a la biblioteca








Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: