dimarts, 19 d’abril del 2016

Treballant la cerca d'informació Biblioteca-Aula. 1r ESO

Els grups de 1r ESO que tenen com a professor de llengua castellana en Cristian Olivé, van baixar a cercar informació entre enciclopèdies, monografies i manuals el passat divendres i aquest dilluns ... havien de contestar unes preguntes sobre els orígens de l'escriptura, els diferents tipus que han existit, en quins suports s'ha escrit al llarg dels segles, parant especial atenció a alguns tipus, com són els jeroglífics egipcis.



Prèvia a l'activitat, varem estar buscant els recursos més adients i adeqüats a l'edat dels nois amb el professor, tot seguit en grups, van anar consultant els recursos i tot i anar una mica perduts al principi, els costa molt consultar en format paper, saber consultar un índex, llegir fins trobar allò que se'ls demana... i lluny del format d'Internet... finalment gairebé tots els grups havien sabut trobar les respostes que se'ls formulaven, comptant en tot moment amb el suport del professor.

Paral·lelament els alumnes de Naturals de 1r d'ESO també estan realitzant amb les seves professores, Cristina Linares i Sandra Nomen, en aquest cas en el Laboratori de Ciències, un mural en grups sobre la nutrició, relació i reproducció de les plantes i animals amb la cistella de recursos que els hem prestat des de la biblioteca, més d'altres que la biblioteca pública ens ha prestat per a l'ocasió.






Activitats com aquestes són essencials per saber cercar, analitzar, sintetitzar, desenvolupar l'esperit crític i aprendre a compartir informació i ser autònom, seguint els preceptes que la CI (Competència Informacional) persegueix i que des de l'Escola Joan Pelegrí  pretenem potenciar, tot creant activitats interessants per a l'alumnat de cerca i consulta a la biblioteca dintre de les activitats curriculars i incloses en el Pla Llegim del Centre.











Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: