dimarts, 5 de maig del 2015

Exposició MAUS

A partir d’avui i fins al 22 de Maig, podrem veure a l’entrada de l’Escola una exposició sobre el llibre Maus. Relat d’un supervivent. Maus és la història real d’un jueu polonès supervivent dels camps de concentració nazis, Vladek Spiegelman, explicada a través del seu fill, Art, que és l’autor del llibre.


Els personatges del llibre estan representats en animals: ratolins pels jueus, gats per als alemanys, porcs per als polonesos, granotes per als francesos, cérvols per als suecs i gossos per als nord-americans.

L’exposició que podem gaudir a l’entrada del centre consta de 16 plafons que combinen grafisme i explicació, centrats en cinc temes: sociologia, literatura, expressió gràfica, psicologia, filosofia i ètica. També tenim exposats  a la biblioteca 40 llibres relacionats amb l’exposició (exclosos de prèstec).

 El projecte compta amb la direcció artística dels autors Pere Joan (premi del Saló Internacional del còmic de Barcelona a la Millor Obra, 1991), i Max (premi nacional de còmic 2007, gran premi del saló del Còmic de Barcelona, 2000 i tres premis a la millor obra el 2007, així com el premi Ignatz als EUA, 1999). L’exposició és una iniciativa emmarcada en el Pla de Foment de la Lectura que impulsa el Departament de cultura i Mitjans de Comunicació, que ha estat viatjant per molts centres de Catalunya.

Als següents enllaços trobareu una guia de lectura i una guia didàctica sobre l’exposició :


Guia didàctica: 

A continuació podeu veure com queden els plafons a l'entrada del centre:







Els 40 llibres que tenim de l'exposició a la biblioteca:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: