dimarts, 19 de maig del 2015

150 anys amb Alícia

En uns dies, concretament el 24 de maig, l’Alícia que tots coneixem farà 150 anys des de la seva publicació. 

Les aventures d’Alícia al País de les Meravelles de Lewis Carroll, és un llibre que ha encantat a grans i petits i que ha estat traduït a molts idiomes incloent-hi l'esperanto. 

El 1998, un exemplar de la primera edició del llibre va ser venut en subhasta per la suma d'1,5 milions de dòlars, convertint-se així en el llibre per a infants més car fins aquell moment. 

Només es conserven 23 còpies de la primera edició del 24 de maig de 1865, de les quals 17 pertanyen a diferents biblioteques i la resta està en mans privades. 

El llibre té una segona part, menys coneguda, anomenada A través de l'espill. Diverses adaptacions cinematogràfiques combinen elements d'ambdós llibres.

A la biblioteca podeu trobar el llibre en català de Les aventures d’Alícia al País de les Meravelles, un llibre amb la primera part, Alicia en el País de las Maravillas, i la segona, A través del Espejo, en castellà,  i un llibre on apareix el llibre d’Alícia com a una de les protagonistes i que el volem recomanar des de la biblioteca:

- CARROLL, Lewis. Les aventures d’Alícia al País de les Meravelles. Barcelona: Teide, 2007.

- CARROLL, Lewis. Alicia en el País de las Maravillas. A través del Espejo. Madrid: Catedra, 1992.

- MUÑOZ, Vicente. La expedición de los libros. Madrid: Oxford, 2010.

Si encara no has llegit aquests llibres, vine a la biblioteca i agafa’ls que de ben segur que no podràs parar de llegir.

“I de què serveix un llibre sense dibuixos ni diàlegs?” (Les aventures d’Alícia al País de les Meravelles de Lewis Carroll)

Llibres que tenim a la biblioteca

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: