dimecres, 23 d’octubre del 2013

Punts de llibre per celebrar el mes de les biblioteques escolars

Fa uns dies us informàvem que el mes d'octubre se celebra el mes de la biblioteca escolar... aquesta data va ser instaurada l'any 2008 per la International Asociation of School Librarianship (IASL) amb l'objectiu de celebrar la importància que tenen les biblioteques escolars en l'educació dels nens, nenes i joves d'arreu.

El lema triat enguany diu: "Biblioteques escolars: portes a la vida" amb la idea de fer-nos reflexionar sobre el fet que les biblioteques no només són un suport acadèmic bàsic per als nostre nens i joves, sinó també una porta a la creativitat i a la imaginació, on el gust per llegir esdevé clau en la seva formació.

Amb aquest vessant més lúdic de la biblioteca escolar, hem demanat a la nostra companya i  professora de visual i plàstica, Anna Terès, la creació d'uns punts de llibre a partir d'una mostra on la figura de la biblioteca representa una casa on tothom si pot resguardar i s'hi troba a gust.

Ella ha creat diferents models seguint aquesta filosofia i ha fet unes creacions molt originals i que estem segurs que us agradaran, tant com a nosaltres.

Amb l'objectiu de compartir aquesta celebració, decorarem fins a final de mes la biblioteca amb punts de llibre gegants i farem còpies de la sèrie creada per l'Anna Terès per què tothom qui en vulgui pugui venir a la biblioteca i endur-se un punt de llibre de record ...

Així, quan gaudiu de la lectura també pensareu  en les biblioteques escolars.

Us avancem les seves creacions ...



I us deixem un enllaç per reflexionar sobre les funcions de les biblioteques a les escoles:





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: