dilluns, 22 d’abril del 2013

Aquest Sant Jordi no et quedis a casa!

Des de la biblioteca et fem arribar un munt de propostes per fer durant la diada de Sant Jordi d'aquest any, no te les perdis, n'hi ha per tots els gustos!

Si voleu gaudir del pregó...
El dilluns 22 d'abril, a les 19.00 hores, se celebrarà al Saló de Cent de l'Ajuntament de Barcelona el Pregó de la Lectura. Organitzat per Biblioteques de Barcelona, el Pregó de la Lectura ha esdevingut el punt de partida de la diada de Sant Jordi a la ciutat. Enguany el pregoner triat ha estat l'escriptor Albert Sánchez Piñol.
L'autor de Victus conversarà amb el periodista Toni Soler sobre els seus hàbits de lectura, sobre el paper que les biblioteques han desenvolupat al llarg de la seva formació o sobre com la literatura ha incidit en les seves experiències vitals i artístiques. Seixanta minuts de conversa per obrir la festivitat del llibre i la rosa.


I tu, t’estimes la llengua?
La Plataforma per la Llengua i 25 associacions de persones nouvingudes impulsen pel dia de Sant Jordi el primer Post-it art per la llengua. L'activitat, que es durà a terme a la plaça dels Àngels de Barcelona, pretén construir un mural que reivindiqui el català com a eina de cohesió social i element d'inclusió per a les persones immigrades. En concret, la Plataforma per la Llengua proposa enganxar 10.000 notes adhesives a un plafó de dinou metres per dibuixar-hi finalment el lema "El català, llengua comuna".Vine dimarts 23 d’abril a partir de les 16:30 a la Plaça dels àngels de Barcelona i enganxa una nota al nostre mur.


Aprofita i visita espais emblemàtics de la ciutat
Jornada de portes obertes a la Generalitat de Catalunya (Pl. Sant Jaume), l’Institut d’Estudis Catalans (Carrer del Carme 47) i a la Biblioteca de Catalunya (Carrer hospital 56).


Tallers amb els més petits...
Vine a fer dracs de Sant Jordi a la Plaça del sortidor (Sants) de 17:00 a 19:00h


Des de les biblioteques públiques...
Totes les biblioteques públiques de Catalunya són convocades a participar i liderar la Revetlla de Sant Jordi a les seves localitats per tal de crear una festa en què hi tinguin cabuda actes diversos relacionats amb el món de llibre, la lectura i les biblioteques. Presentacions de llibres, lectures en veu alta, recomanacions de compres de Sant Jordi, premis literaris, hores del conte per a totes les edats, una àmplia oferta d’activitats per a tots els públics se celebraran a les biblioteques durant un vespre en què les biblioteques allargaran excepcionalment el seu horari cap a la nit.
Consulteu aquí les activitats



Si voleu recomanar llibres...

Des de la secretaria de medi ambient i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, ja és el segon any que es tira endavant la iniciativa de compartir lectures de temàtica ambiental i sostenible a Twitter, amb l'etiqueta #SJMA13, per celebrar la diada de Sant Jordi.

Del 16 al 23 d'abril, es poden recomanar a Twitter contes, novel·les, còmics, poesia, llibres tècnics i divulgatius; lectures que parlin de medi ambient, sostenibilitat, canvi climàtic, aigua, natura, residus, biodiversitat, etc. Per participar-hi cal fer servir l'etiqueta #SJMA13  seguit del títol, autor i, si encara us queda cap dels 140 caràcters, un comentari i/o l'enllaç al llibre.


Si esteu fets uns artistes...
Deixeu-vos portar i intenteu fer una rosa de papiroflèxia!

Feu clic aquí per veure les instruccions





i sobretot sortiu al carrer, gaudiu de la festa i regaleu roses i llibres!

Feliç Sant Jordi

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: