dimarts, 5 de febrer del 2013

Any Espriu
Salvador Espriu i Castelló és un dels autors més insignes de les lletres catalanes. La profunditat i l’alta significació de la seva obra, reconegudes per la crítica internacional, són mereixedores de la major atenció i consideració. De la mateixa manera, l’exemplaritat de la seva actitud en una de les situacions històriques més adverses per a Catalunya, que se sintetitza en les seves paraules, “Ens mantindrem fidels per sempre més al servei d’aquest poble”, constitueixen un llegat que ha romandre en la memòria dels catalans.

L'any 2013 s’escau el centenari del naixement de Salvador Espriu i Castelló. Per tal d’honorar la seva memòria i difondre’n l’obra i el llegat, el Govern de la Generalitat de Catalunya acorda designar el 2013 com a “Any Espriu”. L’ Any Espriu tindrà un caràcter cultural, cívic i participatiu.
Els objectius de l’Any Espriu, són:
  • Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu arreu de Catalunya i els territoris de parla catalana.
  • Difondre l’obra i la figura de Salvador Espriu a Espanya i a d’ altres països.
  • Impulsar la relectura i l’actualització de la seva obra i el seu llegat, mitjançant la participació dels creadors i les institucions de la cultura i de l’ensenyament, així com els mitjans de comunicació. (Font: Web Oficial de l'Any Espriu)

Des de l'Escola, també ens sumem a aquesta celebració i durant el curs durem a terme accions amb els alumnes amb l'objectiu d'apropar-los la figura i l'obra d'Espriu.

Us adjuntem enllaços d'interès:

-Per seguir l'agenda d'actes programats: http://www.anyespriu.cat/presentacio

-Per conèixer l'extensa obra d'Espriu: http://www.anyespriu.cat/l-autor/bibliografia                                                         (Poema XXV de " La Pell de Brau" 
                                                                              recitat pel propi Salvador Espriu).
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: