dijous, 14 de febrer del 2013

2013, any Joana Raspall

Enguany, entre les efemèrides culturals més rellevants no podem oblidar el centenari de l'escriptora i bibliotecària, Joana Raspall.

En  motiu del seu centenari, entitats culturals i escolars s'han proposat celebrar amb ella els seus 100 anys de vida, fent-li nombrosos actes de reconeixent a la seva obra, a nivell institucional i des de les escoles, endegar activitats per apropar la seva obra als més petits i fer-li arribar el seu reconeixement ...

La inauguració oficial serà el proper 21 de febrer a la Sala Ibèria de Sant Feliu de Llobregat, ciutat on viu des de fa molts anys i on la consellera Rigau donarà el tret de sortida a l'any de Joana Raspall.

Bibliotecària durant la guerra civil, va ajudar a salvar llibres editats en català de la destrucció, així mateix va ser la impulsora de la biblioteca infantil de Sant Feliu, la ciutat on resideix des de l'any 1916.

Autora de poemes per petits i grans, de haikus de gran bellesa, de narrativa juvenil i d'adult, teatre i fins i tot d'obres de referència, com diversos diccionaris, la Joana Raspall continua activa, tot i la seva edat i ben present, a través de la seva obra, a les escoles catalanes.

Per saber-ne més, podeu consultar aquests enllaços:
 
 
La Joana comenta el seu concepte de poesia...Cada llibre té un secret
disfressat de blanc i negre;
tot allò que et diu a tu
un altre no ho pot entendre;
sent el tacte dels teus dits
i creu que l'acaricies
i que el batec del teu pols
vol dir que, llegint, l'estimes.

Tot allò que te donarà,
que no ocupa lloc, ni pesa,
t'abrigarà contra el fred
d'ignorància i de tristesa.

Amb els llibres per amics
no et faltarà companyia.
Cada pàgina pot ser
un estel que et fa de guia. 

(Joana Raspall)


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: