divendres, 27 d’abril del 2018

La biblio(r)evolució visita la biblioteca de secundària


Ahir tarda vam rebre a la biblioteca de secundària de la nostra Escola a una trentena de companys d’Instituts i centres d’Infantil-Primària arribats de tot Catalunya que han estat seleccionats per la crida feta fa uns mesos des de la Fundació Bofill, anomenada Biblio(r)evolució.  

Aquesta crida que ha tingut molt bona acollida per part dels centres educatius, pretén donar a la biblioteca escolar un paper de dinamitzadora cultural del centre, tot ajudant als docents a crear noves dinàmiques on es compti amb la biblioteca com a agent social i cultural de l’ Escola o Institut.



Àlex Cosials, coordinador del programa LEXCIT de la mateixa Fundació en va demanar de visitar-nos amb els encarregats de les biblioteques dels centres triats per la crida a conèixer la biblioteca de secundària. 

Segons ell, per ser una bona mostra d’una biblioteca escolar molt activa i que realitza molts projectes en coordinació amb el professorat, tant a nivell de promoció de la lectura, com sobre competència informacional, així com formacions, tant a l’ESO com a Batxillerat de cara al Projecte de recerca i Treball de Recerca.



Els vam fer una xerrada una mitja hora presentant a través del bloc de la biblioteca alguna de les activitats que fem i els vam convidar a revisar tot aquell material que els sembli d’interès, ja que és obert a tots els col·legues bibliotecaris i que per manca de temps, vam quedar en el tinter.

Tot seguit, Marta Roig i Anna Juan, especialistes en literatura infantil i juvenil, dinamitzadores culturals i bibliotecàries van presentar diversos racons per treballar activitats de poesia, descoberta d’enigmes, llibres prohibits... a partir dels contes i àlbums il·lustrats de ficció a partir dels quals han ideat tot un món impressionant on treballar amb els alumnes multituds d’aspectes relacionats amb la lectura i el plaer lector.
                                                                                            
Com van venir carregadíssimes de materials, els “laboratoris” de recursos de coneixements que van portar els vam exposar a dues aules i els passadissos del primer pis, per poder gaudir després de la presentació de tots ells, d’un breu tastet que ens va deixar a tots bocabadats. 


Ha estat un plaer !

Cristina Batlle

















































Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: