dimarts, 23 de juny del 2015

Resum de les activitats de la biblioteca durant l'any

Ja hem acabat el curs escolar, i ara toca fer una mica de memòria i recordar totes aquelles activitats que s'han realitzat des de la biblioteca. Tota la informació, recomanacions i fotografies esta al Bloc de la biblioteca, al Facebook, al Pinterest i a ISSUU.

A continuació teniu un petit resum:

1. Accions formatives:

 • Continuem duent a terme la formació en l’ús de la biblioteca i els seus recursos entre tots els alumnes de 1r d’ESO en col·laboració amb el professorat del curs. Treballem un dossier amb activitats i realitzem dues sessions, una a l’aula més teoria i una a la biblioteca on posar en pràctica el que han après.
 • El curs 2014/15 hem continuat treballant l’Impuls de la lectura i s’han establert unes sessions de formació amb tots els alumnes de 3r d’ESO i 1r de Batxillerat per orientar-los en la cerca informativa.
 • El material creat des de la biblioteca per a les sessions formatives de 1r de batxillerat de cara al Treball de Recerca, ha estat inclosa com a material de referència al web del programa de Biblioteques Escolars de la Generalitat de Catalunya.
 • Hem estan col·laborant amb diverses àrees, dins del Pla Llegim, fent activitats a la biblioteca i preparant els materials per aquestes activitats. Els de 4t d’ESO van realitzar uns Fanfics, alguns estan penjats a l’ISSUU de la biblioteca, els de 3r d’ESO van treballar les ciutats del món, els de 2n d’ESO l’aparell digestiu i reproductor dels animals i els de 1r d’ESO van treballar la Clau dicotòmica dels éssers vius.

   2. Xerrades literàries:
 • Hem comptat amb la visita de diversos autors que són llegits pels alumnes d’ESO, entre ells vàrem comptar amb: Antoni Dalmases, autor de les novel·les juvenils Jo, el desconegut, Pilar Garriga autora de L’home del bosc i Un estiu a Tacugama i la Gemma Pasqual autora de Xènia, tens un Whatsapp.

    3. Decoracions Biblioteca:
 • La biblioteca es va decorar per la Castanyada, Nadal, el Dia de la Dona i Sant Jordi. Gràcies a la col·laboració dels alumnes de 1r d'ESO i als professors Anna Terès i Jordi Bassa.
   4. Novetats a la biblioteca:
 • Hem comptat amb tres bibliomaletes del Centre de Recursos Pedagògics de Sants sobre botànica, biologia i arquitectura que han estat exposades a la biblioteca per consulta de tota la Comunitat Educativa.
 • Al nostre compte de Pinterest hem anat penjant totes les novetats de la biblioteca, el trobareu enllaçat al bloc. A l’ISSUU també podeu trobar les diverses novetats i recomanacions que hem fet al llarg del curs, també enllaçat al bloc.
 • El Bibliopati es va modernitzar i continua tenint èxit entre els alumnes que volen passar un pati més relaxat i que no ens hi caben a la biblioteca, o volen fer deures. Hem prestat materials del bibliopati a alumnes que no freqüenten gaire la biblioteca i que volen aprofitar per llegir còmic, la premsa, revistes....

 • Aquest any a la biblioteca hem incorporat el Racó d’Intel·ligència Emocional el qual esta destinat a tota la Comunitat Educativa. En aquest racó trobareu llibres que ens poden ajudar a millorar a entendre les nostres emocions o les emocions dels altres, i d’aquesta manera poder-les controlar i guiar-les com nosaltres vulguem. Podeu trobar tots els recursos disponibles d’aquest Racó d’Intel·ligència Emocional, al nostre Pinterest.
 • Hem comptat amb l’exposició MAUS, de la qual vam poder gaudir a l’entrada de l’escola. L’exposició comptava amb 16 plafons, 40 llibres sobre la temàtica, una guia de lectura i una guia didàctica. L’exposició és centrava en cinc temes: sociologia, literatura, expressió gràfica, psicologia, filosofia i ètica.


   5. Promoció de la lectura:

 • Per Nadal vàrem sortejar una panera plena de lectures entre els alumnes usuaris de la biblioteca. Els guanyadors van ser Marina Jiménez de 2n ESO B, Aylen Curbelo de 3r d'ESO F i Albert Duarte, professor.
 • Des de la biblioteca i amb col·laboració del professorat de llengua, es va impulsar a fer una sortida a una llibreria especialitzada en literatura infantil i juvenil, Casa Anita, on van estar escollits per anar 25 alumnes de 1r d’ESO. L’alumnat va quedar encantat amb aquesta sortida. Al Pinterest i al bloc es poden veure les fotografies d’aquesta sortida.
 • L’alumnat de 2n d'ESO ha triat la lectura del 3r trimestre del fons de la biblioteca i n'han elaborat una fitxa valorativa.
 • Hem intentat apropar i motivar als usuaris de la biblioteca en la lectura de diferents tipologies de documents i nivells segons necessitats de cada alumne.
    6. Col·laboracions: 
 • La Biblioteca Pública Vapor Vell ha col·laborat amb nosaltres fent-nos diversos préstecs durant el curs per ampliar els recursos que els alumnes havien de treballar a l’aula.
 • Col·laborem amb el professorat dels diferents grups en l'assessorament de pel·lícules i recursos d'interès de cara a treballar a les tutories o a l'aula aspectes com l’amistat, diversitat...
 • Hem continuat enviant als mestres informacions del seu interès, així com novetats editorials que ens han fet arribar les editorials. Enviem puntualment butlletins de novetats arribades a la biblioteca i en fem difusió al bloc i al Facebook.
    7. Estadístiques:

 • Octubre 2014 – Juny 2015
             - Total usuaris: 14.955
             - Préstecs a casa: 3.398
             - Préstecs a les aules: 877
             - Préstecs portàtils: 1.839
             - Mitjana d’usuaris per dia: 91,19

Que tingueu molt bon estiu i molt bones lectures!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: