divendres, 9 de gener del 2015

2015, Any de les biblioteques!


El Govern de la Generalitat ha declarat aquest any, L'Any de les Biblioteques en commemoració del Centenari de la Xarxa de les Biblioteques Populars de la Mancomunitat de Catalunya.

Constituïda l’any 1914, la Mancomunitat va encomanar al Consell d’Investigació Pedagògica un projecte de planificació per crear biblioteques a tot el territori de Catalunya amb l’afany d’estendre la cultura i la formació per tot el país. Fruit d’aquell projecte, redactat bàsicament per Eugeni d’Ors, va néixer el disseny d’un pla ambiciós. El juliol de 1915, la Mancomunitat va convocar el primer concurs per adjudicar quatre biblioteques populars, una en cada demarcació: Valls, Sallent, les Borges Blanques i Olot. A la tardor del mateix any, ja va començar a funcionar l’Escola Superior de Bibliotecàries.

Segons Carme Fenoll, cap del Servei de Biblioteques de la Generalitat, “l’any temàtic s’agruparà en cinc eixos: Biblioteca i model de futur; ciutadania; lectures; professionals, i memòria.
i pretén fer balanç i donar valor al model bibliotecari impulsat per la Mancomunitat de Catalunya i també posicionar el model de biblioteca pública de Catalunya per fer front als reptes de la societat de futur.

Es vol difondre el paper de les biblioteques com a espai viu, que acull i expressa la màxima diversitat. L’excepcionalitat no ha de venir tant per la quantitat d’esdeveniments, com pel punt d’inflexió que implica iniciar noves estratègies, nous serveis.

Ja us anirem informant de les activitats que anem programant per celebrar l'Any de les biblioteques.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: