dilluns, 31 de març del 2014

I Mafalda fa 50 anys...

Durant l'any 2014 celebrem el 50è aniversari de la nena més independent, inconformista, espavilada i de ment inquieta que podem trobar en les tires de còmics, Mafalda!

Joaquin Salvador Lavado, conegut com a "Quino", fill d'espanyols que varen emigrar a l'Argentina compleix 81 anys. L'autor va crear aquest personatge com a publicitat d'una marca d'electrodomèstics sense gaire èxit. Aquest va ser l'embrió de les posteriors publicacions de Mafalda als diaris Primera Plana, el Mundo o el setmanari Siete Días Ilustrados.

 


Quino va deixar de publicar les tires de Mafalda l'any 1973 i només per col·laboracions, com per exemple amb Unicef, les ha adaptat a les necessitats del moment. Tot i els molts anys sense publicar-ne de nous, la petita nena dels cabells negres i accent argentí continua tenint molt seguidors arreu, ja que els seus missatges, tot i el temps transcorregut, continuen sent molt vigents.

No podem oblidar, els personatges secundaris, com Guille, Felipe, Libertad, Susanita o els pares de la Mafalda que no tenen desperdici.

Per això, hem volgut incorporar a l'espai de còmics de la biblioteca unes quantes publicacions que amb motiu de l'aniversari l'editorial Lumen ha reeditat.

Per saber-ne més sobre Quino i Mafalda us adjuntem enllaços d'interès:




Esperem la vostra visita !






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: