dijous, 28 de novembre del 2013

En flames, d' Els jocs de la fam arriba al cinema...

Com ja sabeu l'adaptació del segon volum de la trilogia d'Els jocs de la fam , En flames ha arribat a la gran pantalla.

fotogramaellahorizontalpeque

La trilogia d’Els jocs de la fam ha venut més de 87 milions de llibres a tot el món i s’ha convertit en un bestseller.

Ara arriba la segona part de la trilogia adaptada al cinema, on a més  de l’actriu Jennifer Lawrence (Katniss Everdeen), En flames compta amb un repartiment format per  Josh Hutcherson (Peeta Mellark), Elizabeth Banks (Effie), Woody Harrelson (Haymitch Abernathy), Toby Jones (Claudius) i Philip Seymour Hoffman (Plutarch) entre d’altres.

Suzanne Collins, l’autor de la trilogia Els jocs de la fam ens descriu una civilització post-apocalíptica. Panem és una nació creada sobre les ruïnes del que fa temps va ser Nord Amèrica, el seu poder i la seva riquesa es concentren a la capital, rodejada per 12 districtes marginals. Pànem és governada d’una forma centralista i autoritària des del Capitoli, basada en els districtes.


Cada districte tindrà una funció concreta i s’encarrega de proveir a la resta. Els habitants de cada districte tenen prohibit sortir dels seus límits. La capital és dura i cruel, i manté sotmesos a la resta de districtes, obligant-los a lliurar cada any a dos ciutadans com a tribut. Es tracta d’Els jocs de la fam, un espectacle televisiu on cada districte envia dos ciutadans que els representi per poder participar en un concurs on hauran de sobreviure en una lluita a vida o mort. Katniss, la protagonista d’aquesta història, serà el representant del districte 12, el més pobre de Pànem, en substitució de la seva germana petita.

Suzanne Collins construeix una trilogia on critica els autoritarismes i a determinats espectacles televisius, però també vol enaltir valors com la confiança i la lleialtat.

En flames comença després que la Katniss i en Peeta hagin guanyat els Jocs de la Fam  i la recompensa d’una vida segura i sense complicacions sembla que haurà d’esperar. Han vençut desafiant les normes imposades pel Capitoli i, sense voler-ho, s’han convertit en l’espurna de la revolta imminent. (Font del text: illadellibres.com)

La tercera part de la trilogia, ‘L’ocell de la revolta’  es dividirà en dues pel·lícules que s’estrenaran previstes  el 2014 i 2015. 

Per aquells que tingeu curiositat o vulgueu tornar a rellegir la trilogia, ja sabeu que la teniu disponible a la biblioteca de l'escola.




Per als amants del cinema, també teniu  l'adaptació del primer volum de la trilogia esperant-vos a la biblioteca.

Us esperem !

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: