divendres, 21 de juny del 2013

Bones vacances i millor lectura

Avui, que els alumnes de secundària ja acaben el curs 2012-13, us volem desitjar unes merescudes vacances i us animem a que aprofiteu per llegir tot allò que durant el curs no és possible i que reservem per l'estiu.

Aprofitem per donar-vos a conèixer un breu resum de les activitats i ús de la biblioteca durant aquest curs.

1. Estadístiques:

Total usuaris: 10.533 (d'octubre a juny)
Préstecs a les aules: 464
Préstecs a casa: 1.694
Ús dels portàtils de la biblioteca: 933



2. Accions formatives:

  •  Amb els alumnes de 1r d'ESO treballem el dossier "Coneguem la biblioteca de secundària" durant el primer trimestre de curs.(Consultable al bloc)
  • Alumnes de 4t d'ESO realitzem un parell de sessions amb cada grup de projecte de recerca i el seu tutor/a. Hem aprofundit en els coneixements bàsics explicats a 1r d'ESO. (Consultable al bloc)
  • Assessorament puntual als alumnes de treball de recerca de Batxillerat.

3. Xerrades literàries:

  • Em organitzat en col·laboració amb l'Àrea de Llengua Catalana cinc visites d'autors llegits a diferents cursos de l'ESO. 
  • Podeu consultar les fotografies al bloc de la biblioteca i a l'àlbum Picassa de l'escola, algunes han estat gravades i les trobareu al canal Youtube de l'Escola.

4. Col·laboracions aula-biblioteca

  • Durant tot el curs hem comptat amb la col·laboració dels alumnes de plàstica de 1r cicle d'ESO que ens han decorat la biblioteca, amb treballs fets de llibres vells, en motiu del dia de la dona treballadora, la creació d'un drac per Sant Jordi, fantàstic! 
  • Durant el curs hem prestat força documents a les aules, pel·lícules, tal i com consta a les estadístiques.
  • Tots els alumnes de 2n d'ESO han triat una de les lectures de curs de la biblioteca i n'han elaborat una fitxa valorativa i comentari al bloc.
  • Els alumnes de 2n d'ESO UAC i alumnes de 4t d'ESO han col·laborat en el mes de la biblioteca escolar creant animacions poètiques de poemes de Salvador Espriu i que trobareu al canal Youtube de l'Escola.
  • Col·laborem amb el professorat dels diferents grups en l'assessorament de pel·lícules i recursos d'inte`res de cara a treballar a les tutories o a l'aula.
5. Noves iniciatives:

Foto: Us informem de la valoració del bibliopati després de dues setmanes de funcionament.
Si voleu saber-ne més, cliqueu aquí: http://biblioteca.joanpelegri.cat/2013/06/bona-acollida-del-bibliopati.html
Bibliopati: 
  • Ja us n'hem informat al bloc durant aquest trimestre. La iniciativa ha estat ben acollida pels alumnes i a poc a poc aquells que volen passar un pati més relaxat i que no ens hi caben a la biblioteca, s'hi poden adreçat. Hem prestat materials del bibliopati a alumnes que no freqüenten gaire la biblioteca i que volen aprofitar per llegir còmic, la premsa, revistes.... La nostra iniciativa ha estat recollida en el programa de Sants 3 Ràdio, "Ràdio Escola" on ens van entrevistar.
Llibres que busquen lectors: 
  • Hem creat un espai d'intercanvi entre tota la Comunitat Educativa a les portes de la biblioteca. Es realitzen intercanvis de lectures, revistes... entre donatius de famílies i personal de l'escola. Força llibres han trobat persones interessades que s'han endut els llibres a casa i a canvi n'han deixat un altre.
6. Noves adquisicions: 
  • Hem adquirit un total de 226 volums per ampliar el fons de la biblioteca, entre documents de coneixements, pel·lícules, còmics, novel·les, tant d'adults com juvenils.
  • Hem valorat i acceptat propostes de compra per part dels membres de la Comunitat Educativa, sobretot propostes de lectura per part d'alumnes i professorat.
  • De totes les novetats, hem elaborat  butlletins de novetats en formats atractius (Issuu, Prezi) que hem publicitat al FB i al bloc.
7. Promoció de la lectura:
  • Hem sortejat un any més, la "panera de llibres" entre els usuaris de préstec del mes de desembre de la biblioteca. La guanyadora ha estat L'Anna Vidal de 2n d'ESO.
  • Entre el personal de l'escola, la guanyadora d'un punt de llibre va estar la nostra companya Judith Casadesús.
  • Hem intentat apropar i motivar als usuaris de la biblioteca en la lectura de diferents tipologies de documents i nivells segons cada alumne.
8. Compartint i aprenent en xarxa:
  • El bloc de la biblioteca ha estat incorporat al Directori de biblioteques escolars que gestiona el programa de biblioteca escolar "puntedu" de la Generalitat de Catalunya.
  • Continguts que hem generar des de la biblioteca han estat incorporats al web Biblioteca escolar 2.0 del programa de biblioteques escolars "puntedu" de la Generalitat de Catalunya.
  • El centre de Recursos Pedagògics de Sants ens ha demanat fer dues xerrades sobre l'ús de les eines 2.0 i la promoció de la biblioteca escolar.
Bé, només ens resta desitja-vos bones vacances i ens retrobem al setembre amb energies renovades!

L'equip de biblioteca.



1 comentari:

  1. Hola sóc en Joan, aquest estiu m'he llegit un llibre que m'ha agradat molt i us el volia recomanar.
    GARCIA I CORNELLÀ, Dolors. L’esclau del Mercadal. Romanyà de Valls: Edicions Bromera, 2010. (Esguard;10)
    El llibre remarca el valor de l’amistat, sense considerar ni importar les cultures i religions de les persones.

    ResponElimina

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: