dimarts, 30 d’octubre del 2012

El projecte de recerca a 4t d'ESO... pautes de cerca i localització de la informació.

La setmana passada vàrem començar unes sessions formatives a la biblioteca amb els alumnes de 4t d'ESO que estan elaborant el seu projecte de recerca i el seu tutor/a .

L'objectiu que perseguim és el de donar-los a conèixer recursos útils i pautes sobre la cerca d'informació, tot orientar-los sobre què vull cercar, com ho cercaré, com valoraré i contrastaré la informació obtinguda.

L'excés d'informació disponible a la xarxa, sovint, enlloc d'ajudar-los en la seva cerca els dispersa més, tenir clares quatre pautes els pot ajudar força.

Conèixer com s'ordenen els documents en una biblioteca, com trobar-los als prestatges, aprendre a formular preguntes al catàleg també forma part de l'explicació.

En els seus treballs els alumnes hauran de demostrar que han consultat fons en diversos formats, no només internet, i  visitat biblioteques, sobretot l'escolar i públiques per trobar informació sobre la seva cerca.

La valoració de l'activitat ha estat força positiva i ja quedarà pautada cada trimestre com una activitat prèvia pels grups de 4t que comencin el projecte de recerca.

Podeu consultar la presentació que hem elaborat des de la biblioteca i que estem treballant durant les sessions a la pestanya "col·laboració aula-biblio" d'aquest bloc.





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: