dimecres, 20 de juny del 2012

Emili Teixidor ens deixa ...



L'escriptor Emili Teixidor (Roda de Ter, 1933) va morir ahir d’un atac de cor, encara que ja feia temps que patia una llarga malaltia. De llarga trajectòria literària, havia escrit més d'una trentena de llibres, tant per a adults com per a infants, a més de guions de ràdio i de televisió i articles d'opinió. Darrerament, l'adaptació cinematogràfica de 'Pa negre', dirigida per Agustí Villalonga, li havia proporcionat força popularitat.
Emili Teixidor és autor de narracions juvenils com 'L'ocell de foc' (1972), 'El crim de la hipotenusa' (1988), 'Cor de Roure' (1994) i 'L'amiga més amiga de la formiga Piga' (Premio Nacional de literatura infantil 1997). Per a adults havia publicat 'Sic transit Gloria Swanson' (1979, premi de la Crítica Serra d’Or), 'Retrat d’un assassí d'ocells' (1988), 'El Llibre de les Mosques' (1999, Premi Sant Jordi), 'Pa Negre' (Columna, 2003, Premi Nacional de Literatura, Premi Joan Crexells, Premi Lletra d’Or i Premi M. Àngels Anglada), 'Laura Sants' (Columna, 2006), i 'Els convidats' (Columna, 2010). Segons que deia, escrivia cada dia i tenia molt textos inèdits.
L’èxit internacional de 'Pa negre' va afavorir que es traduís a sis idiomes: espanyol (Seix Barral), gallec (Fundación Vicente Risco), grec (Kastaniotis), neerlandès (Karakter), polonès (Replika) i romanès (Meteor Press). (Font: Vilaweb)

L' Emili Teixidor ens va fer l'any 2007 una interessant xerrada a la biblioteca de l'Escola on van assistir els alumnes de 2n Cicle d'ESO que havien llegit una de les seves novel·les juvenils.







En el fons de la biblioteca de l'Escola hi ha força obres de Teixidor, clica l'enllaç i podràs consultar quines novel·les tenim en el nostre fons. Només has de cercar pel nom de l'autor : http://aplitic.xtec.cat/epergam/consultes/consultes.jsp#






Trobareu més informació sobre l'autor a : http://www.escriptors.cat/autors/teixidore/

"Si llegeixes quedes maleït per sempre" 
(Emili Teixidor, 1933-2012)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: