dijous, 12 d’abril del 2012

Les fotos de la xerrada d'ahir


Us adjuntem la crònica de la tertúlia literària d'ahir tarda a la biblioteca de l'escola.

 
Ahir vam gaudir molt i molt amb la trobada amb Rosa i Pilar Garriga aprofitant l'estada a BCN de Rosa Garriga, primatòloga i veterinària, que treballa a Tacugama (Sierra Leone) en un projecte de conservació dels ximpanzés que es troben en perill d'extinció d’ençà l'any 2006.

D'aquesta experiència en neix la novel.la "Un estiu a Tacugama" que ha llegit l'alumnat de 2n d'ESO en aquest curs.

Així mateix, el nois i noies de 1r d'ESO han fet la lectura de la novel.la "L'home del bosc"; en aquest cas,  ambientada a la selva de Borneo, i  els protagonistes són els orangutans, que també pateixen un procés d'extinció a causa de la destrucció del seu hàbitat, motivada per la contínua  i progressiva  desaparició dels  boscos tropicals. A Borneo, Rosa Garriga hi va estar cinc anys treballant per la supervivència dels orangutans. Després es traslladà a Sierra Leone.

Totes dues novel.les són obra de la seva germana Pilar; els fets narrats són realistes, fruit de l'experiència viscuda per ella i la seva germana, Rosa, que n'és la protagonista principal.

La xerrada és desenvolupà el dimecres, 11 d’abril, a la tarda. L’alumnat de 1r i 2n, que de forma voluntària van assistir a la xerrada, van poder conèixer la Rosa i la Pilar, el procés de creació de l’obra i fer les preguntes que la lectura els havia suscitat. La trobada estigué acompanyada de la projecció d’imatges i vídeos dels dos espais de les novel.les: les selves de Borneo i Sierra Leone. (Josep Miró. Professor)



La Pilar durant la seva presentació
La Rosa Garriga durant la seva intervenció
La Pilar Garriga, signant un a un els llibres dels alumnes











La Rosa, signant els llibres als alumnes






Trobareu més fotos de la xerrada, aquí: 

https://picasaweb.google.com/113939591311180461191/20120411XerradaLiterariaAmbPilarIRosaGarrigaOrganitzadaPerLaBiblioteca1rI2nDESO#

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: