dijous, 15 de març del 2012

Educar per protegir-los : l'ús de les TIC per part dels nostres fills

Mares i pares, si alguna vegada us heu preguntat quin ús fan els vostres fills i filles d'Internet, dels mòbils, dels videojocs etcètera... i enteneu que sense la necessitat d'arribar a prohibir-los el seu ús, us aniria bé tenir uns coneixements bàsics de les eines que utilitzen i en les què es desenvolupen com "peix a l'aigua" us proposem la lectura de dues guies elaborades per la Junta d'Andalusia que ens poden aportar una mica de llum en aquest camí, on els pares de l'era analògica ens hem d'adaptar a uns fills, nadius digitals...





Educar para proteger: guia de formación TIC para padres y madres de adolescentes  pretén d'una manera força divulgativa donar a conèixer als pares les eines TIC que els seus fills i filles utilitzen amb molta destressa i dels que sovint, per manca de coneixements tècnics, no els podem fer cap mena d'acompanyament ni seguiment... Dividit en 5 apartats, trobareu informació sobre :

  1.  Família y adolescentes
  2. Los adolescentes y las TIC
  3. Perfiles de las TIC
  4. Educar para prevenir
  5. Glosario 




Educar para protegir: guia de formación TIC para padres y madres de menores de 3 a 11 años.
Dividit en 6 apartats, trobareu informació sobre:

     Introducción: huérfanos digitales
  1. Los padres analógicos
  2. Los hijos digitales
  3. Los juguetes digitales     
  4. Educar para prevenir
  5. Anexos






Si creus que aquestes propostes et poden ser d'interès, només has d'anar a la pestanya "Col·laboració Biblio-Aula" d'aquest bloc  i trobaràs els enllaços als documents en PDF, a més altres recursos d'Internet segura que hem anat seleccionant.




1 comentari:

  1. Em sembla molt bona aquesta aportació TIC-família, doncs malgrat que tenim els filtres pertinents, a vegades manquen arguments per donar als fills i fer-los veure que no tot és bo. No sé si aquestes guies es fan servir els tutors de l'escola.
    Alan

    ResponElimina

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: