S'apropen els dies en què els alumnes de 1r de Batxillerat han de començar a decidir quin tema volen investigar i plantejar-se com dur-lo a terme.
Per això, hem programat, durant aquest mes de febrer una sessió formativa per cada grup, on orientar i facilitar el camí de la cerca d'informació, en paper o a la xarxa, dels nostres alumnes de Batxillerat de cara al seu treball de recerca, així com recursos d'interès.
Aquesta iniciativa, forma part del programa "Pla llegim" adaptació al nostre centre del projecte L'impuls de la lectura del Departament d'Ensenyament, on a travès de la lectura es potencia i millora la competència lectora dels joves i com accedeixen i interactuen amb la informació alhora de fer consultes i treballs.
Des de la biblioteca i a partir de la demanda de l'Equip de Direcció de l'Escola estem realitzant diverses formacions:
- Cada curs treballem un dossier amb els sis grups de 1r d'ESO, on els expliquem com funciona a biblioteca, el catàleg i coneixen diverses fonts d'informació. Cada fitxa inclou activitats pràctiques.
- Amb els sis grups de 3r d'ESO, enguany comencem a fer una sessió sobre les eines de cerca i l'ús de la informació, tant en paper com a la xarxa, adreçada al Projecte de recerca que hauran de fer a 4t d'ESO.
- Els sis grups que enguany estan fent 4t d'ESO i ja han d'elaborar el seu projecte de recerca, també els farem la setmana vinent, una sessió per què no quedin fora de la formació.
- Amb els sis grups de 1r de Batxillerat, farem una sessió formativa de més nivell adequada a les seves necessitats i edat.
El passat més de gener, vàrem fer una sessió adreçada a tot el claustre de professors on es va presentar el "Pla llegim" i les pautes que tots hauríem de consensuar per aconseguir alumnes competents en lectura i accés i ús de la informació, on la col·laboració amb la biblioteca escolar esdevé essencial.
Compartim amb vosaltres la presentació que hem preparat des de la biblioteca.
Us adjuntem la presentació feta des de la biblioteca al claustre de professors del 15-1-2014 per donar a conèixer el Pla Llegim
“ A la Societat d’Internet, el més complicat no és navegar, sinó saber on anar, on buscar el que es vol trobar i què fer amb el que es troba. I això requeireix educació” (Castells, 2009)