dimarts, 13 de març del 2012

El biblioburro

Avui us presentem una iniciativa que va néixer a Colombia i que s'ha estès per altres països de Sud Amèrica.. "El biblioburro".

Aquesta proposta va començar a fer camí per les poc comunicades muntanyes colombianes, quan el professor Soriano va constatar que els seus alumnes no duien els deures fets per manca d'accés als llibres de consulta.

Utilitzant aquest animal com  a "prestatgeria d'una biblioteca mòbil" els va facilitar l'accés als llibres que d'altra manera els hagués estat impossible per la manca de comunicacions.

Si voleu saber-ne més d'aquesta iniciativa, accediu a la pestanya "Canal Biblio" i podreu veure els videos que expliquen aquesta fantàstica  proposta.


Una versió més rudimentària dels Bibliobusos, que recorren els nostres pobles ja des de l'època de la República i que donen servei de biblioteca a les zones de menys concentració demogràfica, principalment en municipis entre 300 i 3.000 habitants.



Actualment la Xarxa de Bibliobusos de la Diputació de Barcelona la composen 9 bibliobusos, que donen servei a 103 municipis amb un àmbit de cobertura de gairebé 166.655 habitants.






2 comentaris:

  1. A l'estiu, a Castelldefels platja, hi ha un bibliobús. Pots gaudir de la platja amb un bon llibre.

    ResponElimina
  2. Exacte, són bones iniciatives que pretenen apropar la lectura a tothom...

    ResponElimina

Fes el teu comentari al bloc de la Biblioteca Joan Pelegrí: